Beiarelva SA

Vår visjon

Her kan dere enten sette inn noen kloke ord fra Helge, eller en visjon om dere har. 

Helge Osbakk, Styreleder

Litt fakta


Styret og prosjektene

Lokalt styre


De som sitter i styret er fra dalen og er en blanding av fiskere, grunneiere og bønder. Slik har det alltid vært, og vi tror det er fint slik. 

Prosjekt Sjøørret 2023


Sammen med Norsk Villaksforvaltning har vi blitt med på prosjekt sjøørret 2023. Det innebærer å sette fokus på sjøørreten i dalen og sørge for at den får optimale gytemuligheter - akkurat som laksen.

Prosjekt fisketurisme


Alle grunneiere har avtalt en minimums standard på gapahukene langs elva. De skal har fra høy til ekstravagant nivå og løfte kundenes opplevelser langs elva.

Tanker fra vår leder

Jeg har nå ledet elveeierlaget i 15 år. Det har vært femten spesielle år, da vi for første gang har opplevd en katastrofe i elva og nesten mistet grunnlaget for fiske helt. Men, takket være snarsomme lokale fiskere og hjelp fra forskere og Norsk Villaksforvaltning, kom elva på bena igjen. 

Slikt gir oss en annen tanke om fremtiden enn hva vi alltid har hatt. Nå ønsker vi å være føre var, og derfor har vår nye kvotemodell og forvaltningsmodell stått i høysetet i alt vi gjør - og nå ser vi at dette er veien å gå. Jeg tror og håper at den økende fisketurismen vi ser nå, skal bygge på gjensidig forvaltning og bruk av elva til det gode liv langs elvebredden. 

La oss bruke elva så mye vi kan, for om kjærligheten til denne forsvinner - er det over og ut for villfisken i den.

Helge Osbakk, Styreleder

Samarbeidspartnere

Følg oss

Praktisk info

  • Offentlig transport
  • Familieaktiviteter
  • Vannstand og vær

Generelt

  • Om Beiarelva SA
  • Turistinformasjon
  • Privacy Policy

Nyhetsbrev