Fisketips

Slik fisker du Beiarelva

Laks på flue

Her får du tips og råd om hvordan du som fluefisker kan fiske i Beiarelva. Skribent Tom Jacobsen, en av Beiarelvas dyktigste fluefiskere, har lang fartstid i elva og kjenner den som sin egen vadebukselomme. Her er hans beste tips for suksess med fluestanga i sølvmia i dalen. 

Spinnfiske etter laks

Spinnfiske med skjesluk, spinner og wobbler har lange tradisjoner i Beiarelva og er særdeles effektivt når det blir gjort riktig. Leif Viktor Olsen er en av Beiarelvas mest kjente fiskere og har sammen med fiskeeksperten Tommy Egra laget denne artikkelen som viser deg hvordan du går frem og viser deg når du bør bruke hva. 

Markfiske i Beiarelva

Markfisket er en populær og effektiv fiskeform i Beiarelva! Etter innføring av makslengde på sjøørret og laks, ble klassisk markfiske stengt. Men, ved hjelp av sirkelkrokens krokingsegenskaper, kan markfiskerne igjen fiske overalt og lande fisk som før. Tommy Egra har sammen Beiar-veteranen Leif Viktor Olsen laget en grundig artikkel som viser deg hvordan du går frem, både med fiskekrokene, typiske fiskeplasser og selve fisket. 

Authentic Tradition

Sjøørret & brunørret

Our Philosophy

Sølvdronningas hemmeligheter

Sjøørreten har sine faste tilhengere og soner hvor de er mer dominerende enn andre. Den flotte fisken kan man fiske i Beiarfjorden hele året og i elva i sesong. For å vise deg hvordan du går frem, har vi fått sjøørreteksperten Tommy Egra til å lage en oversikt over gode områder i elva hvor sølvdronninga er kjent for å stanse opp - og bite. 

Brunørret på topp

Som i mange gode lakseelver, ligger det et fantastisk ørretfiske nærmest urørt hvor laksefisket slutter. I denne artikkelen tar Tommy Egra og laksevert i Beiarelva, Tobias Høyforslett Bakklund oss med på en reise opp i dalen og forteller hvorfor de alltid har med ørretstanga til Beiarelva når de kommer. 

Andre fisketips & fiske blogger

På vår blogg, vil tilreisende og lokale bloggere gi tips om Beiarlaks eller laksefisket generelt. Følg bloggen eller se i arkivet for mer!

Samarbeidspartnere

Følg oss

Praktisk info

  • Offentlig transport
  • Familieaktiviteter
  • Vannstand og vær

Generelt

  • Om Beiarelva SA
  • Turistinformasjon
  • Privacy Policy

Nyhetsbrev