Grunnkurs

Vi i Din Beste Venn har valgt å spesialisere oss på noe så normalt som familiehunden. Grunnen er såre enkel: Selv hunder som anskaffes for spesielle formål (jakt, gjeting, tjenestehund, konkurransehund, trekkhund etc.) er faktisk familiehunder det meste av tiden. Hensikten med grunnkurset er nettopp å skape gode vaner i hverdagen og fortsette tilvenningen til livets utfordringer.

Les mer: Grunnkurs

Valpekurs

Er du førstegangs hundeeier? Er er det første gang du har hovedansvaret for hunden? Eller er det lenge siden du sist hadde valp? På valpekurset lærer du å unngå de typiske nybegynnerfeilene. Du sikrer hunden din mange positive førstegangsopplevelser, du får startet sosialisering både med andre hunder, mennesker og ikke minst miljø. Du får motivasjon til å oppdra hunden din riktig og grundig mens den er på sitt mest lærevillige, mens den er lettest å håndtere rent fysisk. På valpekurset passer vi også på å legge forholdene til rette for senere trening. Det å bygge opp forskjellige motivasjonsformer (forsterkere) er en del av dette.

Les mer: Valpekurs

Agility Videregående

Vi i Din Beste Venn har i mange år holdt nybegynnerkurs i agility og helt fra starten av har det vært ønske om et videregående kurs.

Nå har vi, endelig vil mange si,  fått satt opp et Videregående kurs i agility på kursmenyen vår.

Les mer: Agility Videregående

Grunnkurs Repetisjonsmodul

Synes du at dere lærte masse på grunnkurset, men at dere trenger å øve på alt det nye over litt tid for at det skal sitte skikkelig? Kanskje føler du at dere ikke er helt klare for Videregående kurs? Samtidig synes du kanskje det er godt å være en del av et treningsmiljø som fungerer som en motivasjon for å trene jevnt og trutt, samtidig som det gir en trygghet i treningen at man har tilgang på en erfaren instruktør som kan hjelpe til underveis.

Les mer: Grunnkurs Repetisjonsmodul

Barn med hund kurs

even og sandyLørdag 17 og søndag 18. september 2016 er det nytt Barn med hund kurs!

Dette er kurset der foreldrene må stå på sidelinjen og der barn og hund står i fokus!

Kurset fokuserer på relasjonen mellom barn og hund og gir mange gode tips på hvordan barna kan få et enda bedre forhold til familiehunden.

Også dette kurset har begrenset antall plasser og det er "førstemann til mølla" som gjelder!

Kurset holdes på Klemetsrud i Oslo.

 

Kurspåmelding

Vi MÅ vite navnet ditt!

Invalid Input

Invalid Input

Ugyldig e-postadresse

Invalid Input

Invalid Input

Hundenavn mangler

Vi må få vite hunderase

Invalid Input

Vi må da få vite hvilket kurs du vil være med på!

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Har hunden din spesielle problemer som vi bør være oppmerksom på? Beskriv det her.

Velg et alternativ

Invalid Input

Invalid Input

Videregående 1 kurs

kurs_vk1Da vi begynte å avertere kurs i hverdagslydighet så tok det ikke lang tid før flere andre begynte med det også. Derfor døpte vi om kurset til familiehundkurs, og jammen har ikke de andre hundeskolene tatt etter her også. Vi lurer stadig på hvorfor vi hele tiden blir kopiert!

Selv mennesker som er virkelig redde for hunder, klarer kanskje å takle en søt liten valp. Men allerede når hunden din er et halvt år gammel, må du huske på at mange mennesker rundt deg ser på den med andre, og kanskje ikke fullt så positive øyne som deg.

Din Beste Venn dressurkurs er svært opptatt av at alle som går på kurs hos oss skal bidra til større aksept for hundehold i samfunnet. På våre innekvelder legger vi derfor ekstra vekt på hvordan vi som hundeeiere bør forholde oss til våre medmennesker, andre hundeeiere, samt gjeldende lover/forskrifter.

Det viktigste er imidlertid at både du og hunden din har det moro på kurs hos oss! Da gleder du deg (og hunden din gleder seg også!) til neste kurskveld. Da er du motivert til å gjøre ”hjemmeleksene”. Da lærer hunden din bedre og raskere. Sammen blir dere et trygt og bevisst par, som sprer glede, ikke irritasjon, i nærmiljøet.

Enkelte hundeskoler averterer intensivkurs som går hver kveld over en uke, vi mener dette er useriøst og har gjort det motsatte. Vårt videregående kurs for familiehunden går derfor en dag i uken i 10 uker, dette gir deg god anledning til å trene med hunden din mellom kursdagene og hunden får tid på seg til å la inntrykkene synke.

På dette kurset har vi hundene mye løse – vi trener på å gå pent ved siden av, vi trener på innkalling av løs hund fra gruppe og mye annet!. Og ikke minst; vi har det fantastisk moro!

Et av våre motto er: Ha det moro med den hunden du har!

Kurskveldene inkluderer en innekveld der vi snakker om hundeoppdragelse, lover og regler som gjelder hund, reise i utlandet, litt om sykdommer og mye mer. I tillegg er vi også på dette kurset på en tur i byen der vi trener under andre forstyrrelser enn vi gjør på kursplassen. Deltagelse på vårt videregående kurs for familiehunden (altså dette kurset) gir deg også anledning til å delta på våre agilitykurs.

Etter endt kurs vil deltagerne få et diplom som bekreftelse på deltagelse. Du vil også få et hefte som oppsummerer det vi har gjennomgått på innekvelden. Innekvelden er også på dette kurset uten hund.

Videregående kurs kjøres kontinuerlig

Kurspåmelding

Vi MÅ vite navnet ditt!

Invalid Input

Invalid Input

Ugyldig e-postadresse

Invalid Input

Invalid Input

Hundenavn mangler

Vi må få vite hunderase

Invalid Input

Vi må da få vite hvilket kurs du vil være med på!

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Har hunden din spesielle problemer som vi bør være oppmerksom på? Beskriv det her.

Velg et alternativ

Invalid Input

Invalid Input

Videregående 2 kurs

kurs_vk2Dette kurset er det fjerde kurset i kursrekkefølgen.

Kurset bygger videre på det dere har lært i løpet av de foregående kursene og fører fram til en avsluttende prøve som viser at hunden din kan oppføre seg som en god samfunnsborger (i alle fall at den viste det på prøvedagen…..)

Prøven er ingenting å grue seg for! Prøven er lagt inn for at dere som kurselever skal ha noe å strekke dere etter og den er en kvalitetskontroll for oss i Din Beste Venn. Lista er lagt på et nivå som vi mener dere burde mestre etter å ha gjennomgått dette kurset.

Din Beste Venn er den eneste hundeskolen i Norge som har tillatelse fra den Amerikanske Kennelklubben om bruk av deres ”Canine Good Citizen”-program. (hunden en god samfunnsborger).

Vårt videregående kurs 2 for familiehunden bygger, sammen med de andre kursene, på dette programmet og er med på å oppfylle vårt ønske om å hjelpe deg som hundeeier med å gjøre hunden din til en god samfunnsborger.

Nye ting på dette kurset er bl.a avstandskontroll, kunne gå forbi en fristelse uten å ta den, selvkontroll og et nytt triks.

Kurspåmelding

Vi MÅ vite navnet ditt!

Invalid Input

Invalid Input

Ugyldig e-postadresse

Invalid Input

Invalid Input

Hundenavn mangler

Vi må få vite hunderase

Invalid Input

Vi må da få vite hvilket kurs du vil være med på!

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Har hunden din spesielle problemer som vi bør være oppmerksom på? Beskriv det her.

Velg et alternativ

Invalid Input

Invalid Input

Kurs i kreativ lydighet (Freestyle)

 

Kreativ lydighet til musikk

 

 

eli og fantDin Beste Venn har siden 2007 satset på Kreativ lydighet til musikk/freestyle, hvilket har vært til stor glede for mange hunder og førere. Vi er opptatt av at hund og familie har glede av hverandre, og denne satsningen er med på å utnytte enda mer av hunden, samt gi et enda bedre samspill og mer glede mellom hund og fører. Dette er en aktivitet som passer alle raser og aldre på hunden, samt at det passer for alle familiemedlemmene.

 

På kurset går vi gjennom alternative metoder for å lære hunden oppgaver og øvelser. Det er en del teori for at vi som hundeeiere skal forstå enda mer av hvorfor hunder gjør som de gjør, og hva vi som hundeeiere skal gjøre for å utnytte hundens atferder og forståelse.

 

På kurset lærer vi mange triks og oppgaver hunder kan gjøre, og forskjellige varianter og vanskelighetsgrader av disse. Vi vil også lære å sette sammen triks i en serie, og til musikk, slik at det blir et lite stykke. Dette kan for eksempel være et lite skuespill, en tolkning av et stykke eller en dans.

 

For de som ikke ønsker å sette sammen triks i en serie, så er det likevel et artig og morsomt kurs som vil gi tips til alternative former for aktiviteter med hunden.

 I løpet av kurset vil vi også introdusere hundesportene Freestyle og Heelwork to music (HTM), som er to grener innenfor Kreativ lydighet. Både Freestyle og HTM er to nye hundesporter i Norge, som går ut på å sette sammen et fritt lydighetsprogram til musikk. Dette er en fascinerende blanding av lydighet, kreativitet og musikk.

 

I tillegg til lydighetsøvelser krydres programmet i stor grad av diverse triks. Under programmet kan hunden føres på alle sider av fører, både venstre og høyre, i tillegg til foran og bak. Eksempler på øvelser er slalåm mellom bena, at hund og fører snurrer rundt, hunden hopper over ben og armer, rygging, løfte poter til rytmen og stå på to ben. 

 

Freestyle og HTM består av et selvkomponert lydighetsprogram som uføres til selvvalgt musikk. Programmet skal vise ekvipasjenes samarbeid og gledesfylte relasjon og skal utgjøre en spennende og kreativ oppvisning som er underholdene for så vel publikum som for fører og hund.

 Freestyleprogram består av mer avstandsarbeid og triks, enn HTM-program som legger vekt på et godt fotarbeid i 10 forskjellige grunnposisjoner. 

 Av forkunnskaper kreves det at du er fortrolig med å trene med hund uten kobbel, og at dere har et grunnleggende godt samarbeid og kontakt. Det anbefales å ha gått VG1 eller tilsvarende, men er ikke et krav. Vi oppfordrer å gjennomføre triksekurset i forkant for å få enda bedre utbytte av dette kurset.

 På kurset vil vi legge vekt på hvordan man legger det til rette for god trening og metoder, grunnleggende øvelser og oppgaver, i tillegg til å lære hvordan man setter sammen øvelsene til en serie.

 Det vil bli lagt vekt på utvikling av både hund og fører.

 Et av våre motto er; ha det moro med den hunden du har – så dette er nok en grunn til at kurset passer inn i kursporteføljen vår.

 Kreativ lydighet er for de som enten ønsker en annerledes aktivitet sammen med hunden sin eller for de som ønsker en avveksling til vanlig lydighet, eller rett og slett en alternativ aktiviseringsform for hunden. Trening av kreativ lydighet vil ofte bidra til bedret kontakt mellom fører og hund, samt øke hundens motivasjon for trening og bidra til økt kreativitet.

 Hovedmålet for kurset er å øke samarbeidet mellom hund og fører gjennom morsomme øvelser og positiv trening.

 Varighet: Kurset går over 7 kvelder á 1,5 time, èn kveld pr uke. Kurskveldene er lagt opp til at vi veksler mellom teori og praksis.

 Vi starter kurs på Rosenholm tirsdag 26. april 2016  kl 19:00 - 20:30

 

Kurspåmelding

Vi MÅ vite navnet ditt!

Invalid Input

Invalid Input

Ugyldig e-postadresse

Invalid Input

Invalid Input

Hundenavn mangler

Vi må få vite hunderase

Invalid Input

Vi må da få vite hvilket kurs du vil være med på!

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Har hunden din spesielle problemer som vi bør være oppmerksom på? Beskriv det her.

Velg et alternativ

Invalid Input

Invalid Input

Rallylydighet nybegynner

ulrikhopperRally lydighet går ut på å gjennomføre flere sammenhengende øvelser i nummerert rekkefølge innenfor en angitt tid. Dette gjør sporten morsom og interessesant for hunden din, for deg og for de som ser på.

I tillegg til noen klassiske lydighetsøvelser og endel agility hinder (ikke i nybegynnerklassen) har rally lydighet også sine helt egne øvelser.

I rallylydighet er hund og fører pålagt å ha det gøy (dette blir du faktisk belønnet for i en konkurranse)!! Dette er en av grunnene til at dette er et kurs om passer perfekt inn i konseptet til Din Beste Venn.

Alle typer hunder kan delta; renraset eller blandningshunder, familiehunder eller championhunder. Et av våre motto er; ha det moro med den hunden du har – så dette er nok en grunn til at kurset passer inn i kursporteføljen vår.

Rally er for de som enten ønsker en annerledes aktivitet sammen med hunden sin eller for de som ønsker en avveksling til vanlig lydighet, eller rett og slett en alternativ aktiviseringsform for hunden.

Hovedmålet for kurset er å øke samarbeidet mellom hund og fører gjennom morsomme øvelser og positiv trening.

Varighet: Kurset går over 7 kvelder, en kveld pr uke og avsluttes med en uoffesiell konkurranse.

Kurspåmelding

Vi MÅ vite navnet ditt!

Invalid Input

Invalid Input

Ugyldig e-postadresse

Invalid Input

Invalid Input

Hundenavn mangler

Vi må få vite hunderase

Invalid Input

Vi må da få vite hvilket kurs du vil være med på!

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Har hunden din spesielle problemer som vi bør være oppmerksom på? Beskriv det her.

Velg et alternativ

Invalid Input

Invalid Input

 

Freestyle Videregående kurs

Enda mer moro med hunden - denne gang til musikk!!

mari2Freestyle er en fascinerende blanding av lydighet, kreativitet og musikk. Dette er en relativt ny hundesport i Norge, som går ut på å sette sammen et fritt lydighetsprogram til musikk. Fører og hund ”danser” et eget program til musikk.

I tillegg til lydighetsøvelser krydres dansen i stor grad av diverse triks. Under dansen kan hunden føres på alle sider av fører, både venstre og høyre, i tillegg til foran og bak. Eksempler på øvelser er slalåm mellom bena, at hund og fører snurrer rundt, hunden hopper over ben og armer, rygging og stå på to ben.

Freestyle består av et selvkomponert lydighetsprogram som uføres til selvvalgt musikk. Et freestyleprogram skal vise ekvipasjenes samarbeid og gledesfylte relasjon og skal utgjøre en spennende og kreativ oppvisning som er underholdene for så vel publikum som for fører og hund.

Dette er et kurs som bygger på freestylekurset vårt, og vi forutsetter at du har gått en grunnleggende kurs i freestyle før dette.

På kurset vektlegger vi gode og forskjellige treningsmetoder, vi vil blant annet lære inn øvelser ved hjelp av target stick og musematte. På videregåendekurset bygger vi på de grunnleggende øvelsene, lærer inn nye og vanskeligere momenter, jobber på avstand, jobber med hvordan man finner rett musikk og koreograferer til musikken. Ved å variere kurssted får vi også miljøtrening. Det vil bli lagt vekt på utvikling av både hund og fører. Dersom en ekvipasje allerede kan noen av øvelsene som vil bli gjennomgått, vil det bli tilrettelagt for andre momenter her.

Freestyle er en hundesport som passer alle hunderaser og førere i alle aldre, og med eventuelle begrensninger, ettersom man kan tilpasser programmet i forhold til ekvipasjens styrker og tar hensyn til ens svakheter. Et av våre motto er; ha det moro med den hunden du har – så dette er nok en grunn til at kurset passer inn i kursporteføljen vår.

Freestyle er for de som enten ønsker en annerledes aktivitet sammen med hunden sin eller for de som ønsker en avveksling til vanlig lydighet, eller rett og slett en alternativ aktiviseringsform for hunden. Freestyletrening vil ofte bidra til bedret kontakt mellom fører og hund, samt øke hundens motivasjon for trening og bidra til økt kreativitet.

Hovedmålet for kurset er å øke samarbeidet mellom hund og fører gjennom morsomme øvelser og positiv trening.

Kursdagene er lagt opp slik at vi veksler mellom teori og praksis.

Kurspåmelding

Vi MÅ vite navnet ditt!

Invalid Input

Invalid Input

Ugyldig e-postadresse

Invalid Input

Invalid Input

Hundenavn mangler

Vi må få vite hunderase

Invalid Input

Vi må da få vite hvilket kurs du vil være med på!

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Har hunden din spesielle problemer som vi bør være oppmerksom på? Beskriv det her.

Velg et alternativ

Invalid Input

Invalid Input

Bronsemerkekurs

kurs_bronseVi i Din Beste Venn hadde opprinnelig ikke planer om å holde bronsemerkekurs, men etter sterkt påtrykk fra våre kursdeltakere har vi likevel satt dette kurset på kursmenyen vår. Hovedmålet med kurset er å perfeksjonere det vi har lært på tidligere kurs, samt å tilpasse presisjonskravet mot reglene for Bronsemerke (eller Apellmerke grad I som det også kalles).

Øvelsene for Bronsemerket

 • Visning av tenner
 • Lineføring
 • Dekk fra holdt
 • Innkalling fra sitt
 • Stå under marsj
 • Enkelt dekk 1 minutt
 • Helhetsinntrykk

Varighet

Kurset går over 10 ganger – 1 kveld pr. uke. Varighet 1,5  time.

Siste kvelden er Bronsemerke-prøve som dømmes etter Norsk Kennelklubs regler for Bronsemerke. Prøven dømmes av godkjent dommer.

Bronsemerke åpner døren for de som vil fortsette med konkurranselydighet. På kurset vil du få Norsk Kennelklubbs regler for Apellmerke Grad I, og ved endt kurs vil deltagerne få et diplom som bekreftelse på deltagelse, samt bronsemerke ved bestått prøve.

Bronsemerkekurs kjøres når vi har nok interesserte - dette er ikke et av våre regulære kurs. Kurskveldene har vi på Rosenholm innfartsparkering.

Kurspåmelding

Vi MÅ vite navnet ditt!

Invalid Input

Invalid Input

Ugyldig e-postadresse

Invalid Input

Invalid Input

Hundenavn mangler

Vi må få vite hunderase

Invalid Input

Vi må da få vite hvilket kurs du vil være med på!

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Har hunden din spesielle problemer som vi bør være oppmerksom på? Beskriv det her.

Velg et alternativ

Invalid Input

Invalid Input

Triksekurs

I god Din Beste Venn-ånd dette kurset - det er et bidrag til å inspirere deg til å gjøre varierte aktiviteter og å gi hunden varierte hverdager.

Her kan selvfølgelig absolutt alle være med, store og små, tykke og smale, unge og gamle, sure eller blide (her blir nemlig alle blide etterhvert uansett) -alle raser, eller ikke-raser....... da har vi vel ikke glemt noen?

....og så moro dette er!!!

Dette kurset gir deg også en god grunnmur om dere ønsker å prøve dere videre innenfor Kreativ lydighet eller Freestyle. 

 

På kurset går vi gjennom alternative innlæringsmetoder for å lære hunden oppgaver og øvelser på forskjellige måter. Vi vil jobbe med at hunden skal bli mer kreativ og tenke mer selv. På denne måten vil du få en mer tilfredsstilt hund, som også får gleden av å bruke hjernen sin.

 

Dette kurset er glimrende for de som vil glede hunden med en aktivitet som er utfordrende og morsom, ikke minst for de som vil lære mer om hund. Eksempler på triks er å sitte bamse, slalåm mellom bena (mange varianter), snurrer, hunden hopper over ben og armer, apport (apportere en pølse?), rygging, stå på to ben, stolpe, rulle rundt, spille død osv. Har du et triks du ønsker å lære, så foreslå det for instruktøren!

 

For de som ønsker å følge kurset kreativ lydighet til musikk vil vi anbefale at de går triksekurset først for å få enda større utbytte av det følgende kurset.

 

Av forkunnskaper kreves det at dere har et grunnleggende godt samarbeid og kontakt. Det anbefales å ha gått grunnkurs eller tilsvarende, men er ikke et krav. Passer fint å gå parallelt med VK1.

 

På kurset vil vi legge vekt på hvordan man legger det til rette for god trening og metoder, grunnleggende øvelser og oppgaver. Det vil bli lagt vekt på utvikling av både hund og fører.

Et av våre motto er; ha det moro med den hunden du har – så dette er nok en grunn til at kurset passer inn i kursporteføljen vår.

 

Triksekurset er for de som ønsker en morsom aktivitet med hunden, og la hunden lære å tenke selv. Det er utrolig gøy og inspirerende å se alt hva hundene kan forstå. Det er utrolig hva vi kan lære hunden! J

Å jobbe med triks vil ofte bidra til bedret kontakt mellom fører og hund, samt øke hundens motivasjon for trening og bidra til økt kreativitet.

 

Hovedmålet for kurset er å inspirere til og øke samarbeidet mellom hund og fører gjennom morsomme øvelser og positiv trening.

 

Varighet: Kurset går over 7 kvelder á 1,5 timer, èn kveld pr uke. Kurskveldene er lagt opp til at vi veksler mellom teori og praksis.

 

Vi starter kurs på Rosenholm mandag 29. februar og tirsdag 1. mars 2016, kl 19:00 - ca  20:30

 

 

Kurspåmelding

Vi MÅ vite navnet ditt!

Invalid Input

Invalid Input

Ugyldig e-postadresse

Invalid Input

Invalid Input

Hundenavn mangler

Vi må få vite hunderase

Invalid Input

Vi må da få vite hvilket kurs du vil være med på!

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Har hunden din spesielle problemer som vi bør være oppmerksom på? Beskriv det her.

Velg et alternativ

Invalid Input

Invalid Input

Sporkurs

Skogdag 2I visjonen vår sier vi blandt annet at vi skal inspirere til variert aktivitet med hunden.

Å la hunden "gå spor" er en måte å variere hverdagene til hunden på.

På kurset vil du få innføring i hva det vil si å gå spor, hvordan du legger ut et spor og ikke minst får du trening og veiledning til å fårstå hunden din i dette arbeidet - hvordan "lese" hunden som vi kaller det.

Kurset er et helgekurs, som starter med innekveld uten hund på fredag og fortsetter med  skikkelig sporarbeid med hunden hele lørdag og søndag.

Hunden vil være deg evig takknemmelig for at du tok den med på dette kurset.

Kurspåmelding

Vi MÅ vite navnet ditt!

Invalid Input

Invalid Input

Ugyldig e-postadresse

Invalid Input

Invalid Input

Hundenavn mangler

Vi må få vite hunderase

Invalid Input

Vi må da få vite hvilket kurs du vil være med på!

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Har hunden din spesielle problemer som vi bør være oppmerksom på? Beskriv det her.

Velg et alternativ

Invalid Input

Invalid Input

Treningsgrupper

treningsgruppa.jpgDa vi startet med kurs i Din Beste Venn ønsket vi å kunne ha et tilbud til videre trening for våre kursdeltakere - rett og slett fordi vi ønsker å hjelpe flest mulig med å gjøre hunden til en god samfunnsborger.

Derfor har vi helt fra den spede begynnelse hatt en treningsgruppe på Rosenholm.

Treningsgruppen ledes av en av våre instruktører og er forbeholdt de som har deltatt på minst ett av våre Videregående kurs. Det koster ingentig å delta - det er altså GRATIS å være med - dette er en takk til deg fordi du valgte å ta med hunden din på kurs hos oss i Din Beste Venn.

Nå har vi slike treningsgrupper på Lørenskog og Fornebu også.

ROSENHOLM

Treningsgruppen på Rosenholm møtes hver tirsdag kl 1900 og ledes av Stine - se aktivitetskalender for oppmøtested og tema.

LØRENSKOG

Treningsgruppen på Lørenskog møtes hver onsdag kl 1900 og ledes av Anne Woldmo - se aktivitetskalender for oppmøtested og tema.

HØVIK

Treningsgruppen på Høvik møtes i på plassen der vi har kurs kl 2015 - om ikke annet er avtalt  og ledes av Cecilie.

SKI

For tiden ingen treningsgruppe på Ski - bruk evt gruppen på Rosenholm (ved Kolbotn)

SHOWGRUPPE

På Rosenholm har vi også en "showgruppe" - denne gruppen trener mye på triks og morsomme ting og holder av og til oppvisninger i forbindelse med tilstelninger vi arrangerer selv, eller som vi blir invitert til.
Showgruppen møtes annenhver tirsdag og ledes av Mari (som bl.a holder våre kurs i Freestyle)

Som du forhåpentligvis har skjønt - det lønner seg å gå på kurs hos Din Beste Venn!
Vi har sagt det før - og vi sier det igjen!
Enhver hund som ikke har vært på kurs hos Din Beste Venn vil etterhvert bære preg av det (mange har fått erfare det) !

Vi trenger stadig flere instruktører

Helt siden vi startert kursvirksomhet i Din Beste Venn ha vi opplevd større etterspørsel på kursene våre enn vi har hatt kapasitet til å møte. Selv om vi har tatt inn 6 nye instruktører fra siste instruktørkurs så  ønsker vi oss fremdeles flere instruktører.

Alle instruktørene våre rekrutteres fra instruktørkurset vårt - for mer info, se under hundeskole - kurs og instruktørkurs på menyen!  

Som en av de nye instruktørene våre kommenterte på Facebook - "Har en helt utrolig hærlig gjeng på valpekurset - dette er bare SÅÅÅ gøy!!!"

Nytt instruktørkurs starter i oktober!

Instruktørkurs

Norges beste instruktørkurs?

I oktober 2003 startet vi vårt første instruktørkurs. Kurset ble umiddelbart en kjempesuksess og fagmiljøene akseperte helt fra starten dette kurset som et av de mest seriøse kursene på dette nivået og som et kurs med beste faglige kvalitet. Dette skyldes nok i stor grad at vi, i motsetning til de fleste andre tilbydere av slike kurs, har vi valgt å basere oss hovedsaklig på eksterne forelesere.

Vi påstår at dette kurset er det beste instruktørkurset i Norge, finner du noe som er bedre så vil vi gjerne høre om det!!!!

Vi har påstått dette helt siden starten - ingen har tatt seg bryderiet med å utfordre påstanden!

Kurset legger vekt på:

 • Teoretisk kunnskap
 • Pedagogisk kunnskap
 • Praktisk trening med hund

Kurset avsluttes med eksamen i praktisk og teoretisk kunnskap

Kurset går fra oktober til juni

Vi har vært så heldige å ha med oss toppene innenfor de forskjellige fagområdene og dette sikrer høyeste faglige kvalitet på kurset (sjekk foreleseroversikten - du finner ikke maken i noen andre instruktørkurs!).

Kurset oppdateres hvert år og går nå over 8 helger. Kurset avsluttes med teoretisk og praktisk eksamen. Du finner ikke et instruktørkurs i Norge som gir deg like mye kunnskap om hund, som dette kurset!!! Som sagt - sammenlign med hva du vil - og fortell oss om du finner noe som er i nærheten.

Kurset er godkjent som alternativ praksisplass for studiet i Praktisk Pedagogikk (spes.ped) ved høyskolen i Buskerud.

Forelesere på kurset er:

 • Espen Gudim - innehaver Din Beste Venn
 • Gry Eskeland - Veterinær og utdannet atferdsterapeut ved universitetet i South Hampton - hovedtema; medisinering i forhold til atferd
 • Hanna Helgeland - doktorgrad i Genetikk -  Hovedtema; genetikk
 • Jon Arne Farsethås - Doktorgrad og spesialpsykolog - hovedtema; læringsteori
 • Per Jostein Matre - cand. polit. innen atferd og doktorgradsstipendiat - hovedtema; kartlegging/observasjon/konsultasjon
 • Heidi Akselsen - Veterinær og innehaver av  Fornebu dyreklinikk -  hovedtema; førstehjelp/forebyggende helse/trening for veterinærbesøk
 • Øystein Ahlstrøm - professor  og Doktorgrad i ernæring på hund - hovedtema; ernæring på hund
 • Geir Erik Berge - veterinær med spesialisering i tannhelse hos hund - hovedtema; tannhelse/skjelettsykdommer og skjelettskader.
 • Runar Næss - ekspert på ulv i fangenskap - hovedtema; hundens språk
 • Juduth Vas - Doktorgradsstipendiat i Etologi på hund ved NMBU - hovedtema Etologi (Forelesningen er på engelsk)
 • Ruth Newberry - prorektor på NMBU og Doktor i biologi) - hovedtema Etologi(Forelesningen er på engelsk)
 • Anne Woldmo - jurist - Hundeloven og Lov om dyrevelferd
 • Ellen Brodtkorb - hund i egenterapi, terapihund
 • Irene Figenschou - logoped - hovedtema; stemmebruk og artikulasjon
 • Conor Goold - Doktorgradsstipendiat i Etologi - hovedtema Personlighet hos hund (en videreføring av arbeidet Kenth Svartberg gjorde), emosjoner, utfordringer i arbeid i shelter. (Forelesningen er på engelsk)
 • Marianne Frøystad-Saugen - doktorgrad i genetikk - hovedtema; epigenetikk

..med forbehold om endringer

For nærmere informasjon, kontakt Espen på telefon 982 65 895, eller send en e-post

Kurspåmelding

Vi MÅ vite navnet ditt!

Invalid Input

Invalid Input

Ugyldig e-postadresse

Invalid Input

Invalid Input

Hundenavn mangler

Vi må få vite hunderase

Invalid Input

Vi må da få vite hvilket kurs du vil være med på!

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Har hunden din spesielle problemer som vi bør være oppmerksom på? Beskriv det her.

Velg et alternativ

Invalid Input

Invalid Input

Kontakt oss på e-post, kurstlf.:4809 9092, eller i en av butikkene våre …
 • Butikk Hauketo
  Ljabruveien 87, åpent hverdager 11.00–18.00, lørdager 10.00–15.00, eller på telefon 22 61 11 16
 • Butikk Oppegård
  Sætreveien 1 (inngang Skiveien), åpent hverdager 11.00–18.00, lørdager 10.00–15.00, eller på telefon 66 80 02 20